Samarbetet mellan Lars-Åke Gustafsson och Fredrik Petrini startade redan 1993, under studietiden på musikhögskolan med tangogruppen Quarteto con fuoco, som spelade argentinsk tango av framför allt Astor Piazzolla.


Kvartetten har blivit duon två Deciliter, och åter igen är det kärleken till Piazzollas musik som står i centrum. Hyllning till Piazzolla är ett program bestående dels av Piazzollas mest berömda och älskade låtar som Libertango, Adios Nonino och Oblivion, men här finns också utrymme för sällan spelad musik t ex Tanti anni prima. Men ett är säkert, Piazzollas musik lämnar dig inte oberörd!

Fredrik Petrini

är född och uppväxt i Karlstad. Efter att ha sparat månadspengen tillräckligt länge kunde han vid 12 års ålder köpa en elgitarr, och på den vägen var det. Efter musiklinjen på gymnasiet bar det av till Stockholm för klassiska gitarrstudier på kungliga  musikhögskolan 1992-1996. Fredrik har sedan examen arbetat som gitarrist, gitarrpedagog och körsångare.

Lars-Åke Gustafsson

kommer från Långshyttan, mitt i dragspelsbältet i södra Dalarna. Efter att har spelat dragspel i några år utvecklades intresset till att omfatta även accordeon. På detta instrument påbörjade han studier på Kungliga musikhögskolan 1990 och tog sin examen 1995. Sedan dess arbetar han som musiker, pedagog och lite annat i kulturbranschen.

Två Deciliter


framträder vid kyrkokonserter, kammarmusikföreningar och jazzfestivaler.

Dessutom framträder duon som solister i ”Hommage à Liège” som är en dubbelkonsert för bandoneon, gitarr och stråkorkester komponerad av Astor Piazzolla.


Sommaren 2010 släppte duon sin första CD: ”Hyllning till Piazzolla”


Konserter 2021


Den argentinska tangons förnyare, Astor Piazzolla, föddes 1921 och skulle därmed ha fyllt 100 år under 2021. Hans betydelse för tangons utveckling i allmänhet och Tango nuevo i synnerhet kan inte överskattas.


Under flera år har vi gjort ett program som vi kallat Hyllning till Piazzolla och som varierat något år från år men som har bestått av olika av Piazzollas kända och mindre kändakompositioner. Det kommer ju att passa extra bra under just 2021, då vi tar vårt hyllningsprogram ut till vår publik igen.